Špaldová mouka 400g-descanti
Kód: 3495Související produkty
Detailní popis produktu
Špaldová mouka – zdravá alternativa s jemnou oříškovou chutí
Špaldová mouka má jemnou oříškovou chuť a vůni a krémovou barvu. Je velmi snadno stravitelná a svým složením příznivě působí na imunitní systém.
Vlastnosti a výhody
Špaldová mouka se vyrábí ze starodávné odrůdy nešlechtěné pšenice známé jako špalda, která byla součástí lidského jídelníčku po tisíce let. Má vysoký obsah minerálních látek (zejména hořčík, vápník, draslík, fosfor a zinek) a vitamínů (B1, B2). Obsahuje nejvíce bílkovin ze všech obilovin a je bohatá na vlákninu. Další výhodou je nízký obsah tuku.
Použití
Ze špaldové mouky můžete upéct své oblíbené slané i sladké pokrmy. Hodí se na pečivo, ale také na palačinky, buchty, koláče, muffiny či na korpus dortů. Špaldovou moukou lze pšeničnou mouku zcela nahradit, avšak pro začátek doporučujeme smíchat tyto dvě mouky v poměru 1:3. Špaldová mouka má výraznější chuť než klasická pšeničná a těsto je o něco tužší a tmavší. Skvěle poslouží i jako zahušťovadlo do polévek nebo k přípravě kaší.
Složení
100 % jemně mletá špalda
Výživové údaje na 100 g
- Energie: 1536 kJ / 367 kcal
- Tuky: 1,67 g
- - z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
- Sacharidy: 73,3 g
- - z toho cukry: 0 g
- Bílkoviny: 16,7 g
- Vláknina: 13,3 g
- Sůl: 0 g
Další informace
- Země původu: ČR
- Skladování: Uchovávejte na tmavém, chladném a suchém místě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.