Špaldová mouka 400g-descanti

Kód: 3495
45 Kč
Skladom (>5 ks)

Špaldová mouka je skvělou volbou pro zdravější pečení. Obsahuje více vlákniny, vitamínů a minerálů než běžná pšeničná mouka a má jemně oříškovou chuť. Perfektní pro chleba, pečivo, palačinky i koláče!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Špaldová mouka – zdravá alternativa s jemnou oříškovou chutí

Špaldová mouka má jemnou oříškovou chuť a vůni a krémovou barvu. Je velmi snadno stravitelná a svým složením příznivě působí na imunitní systém.

Vlastnosti a výhody

Špaldová mouka se vyrábí ze starodávné odrůdy nešlechtěné pšenice známé jako špalda, která byla součástí lidského jídelníčku po tisíce let. Má vysoký obsah minerálních látek (zejména hořčík, vápník, draslík, fosfor a zinek) a vitamínů (B1, B2). Obsahuje nejvíce bílkovin ze všech obilovin a je bohatá na vlákninu. Další výhodou je nízký obsah tuku.

Použití

Ze špaldové mouky můžete upéct své oblíbené slané i sladké pokrmy. Hodí se na pečivo, ale také na palačinky, buchty, koláče, muffiny či na korpus dortů. Špaldovou moukou lze pšeničnou mouku zcela nahradit, avšak pro začátek doporučujeme smíchat tyto dvě mouky v poměru 1:3. Špaldová mouka má výraznější chuť než klasická pšeničná a těsto je o něco tužší a tmavší. Skvěle poslouží i jako zahušťovadlo do polévek nebo k přípravě kaší.

Složení

100 % jemně mletá špalda

Výživové údaje na 100 g

  • Energie: 1536 kJ / 367 kcal
  • Tuky: 1,67 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
  • Sacharidy: 73,3 g
  • - z toho cukry: 0 g
  • Bílkoviny: 16,7 g
  • Vláknina: 13,3 g
  • Sůl: 0 g

Další informace

  • Země původu: ČR
  • Skladování: Uchovávejte na tmavém, chladném a suchém místě.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola